INTET FÖRLAG
Presenterar!
Petterssonska Persiflager

ISBN: 978-91-639-5115-2

Till ära och minne af
Henrik-Bernhard Palmær
1801-1854Persiflage, persifler ’förhåna’, ’driva med’, av per och siffler ’vissla’), drift, gyckel. De kvickt ironiska angrepp för vilka Strindberg i ”Det nya riket” utsatte en rad samhällsföreteelser som han ogillade är typen för persiflage som litterärt vapen.
Källa:ne.se


Om boken

Amerikanerna har sina "oneliners" britterna sina "catchphrases", tyskarna sina "Bonmot" och fransmännen sina "persiflager". Sverige har Henrik Bernhard Palmæer, August Strindberg, Vilhelm Moberg, Anders "TecknarAnders" Andersö, mfl.

I Hellvi socken på norra Gotland, mitt ute Östersjön går en gammal fåraherde omkring bland sina lamm och grubblar över stort och smått på gården och ute i världen.

Pettersson konstaterar bl.a. att "visst är det praktiskt att sanningen alltid finns där man söker den..." och att "smågossarnas bilar blir också större med åren". Men suckar också över att "upplysning nuförtiden mest är en fråga om lyktstolpar" och att"det omöjliga är ofta det som de ovilliga inte vill göra möjligt…", tröstar sig dock med att "de som står och tittar på i uppförsbacken brukar ändå hjälpa till med applåder på andra sidan…"


Finns snart att köpa som digital bok eller pdf-fil att läsa på dator, läsplatta och mobiltelefon.
- Prenumera på utskicken för att få besked när den finns tillgänglig!
Till dess läs ett urval på nätet


Petterssons PekoralierLäs Persiflager på nätet.